luni, 21 martie 2011

FASOLE BATUTA

Fasole batuta
Timp de preparare:2-3 ore

Ingrediente:
- fasole boabe-800g;
- ulei 200ml;
- ceapa - 800g;
- usturoi - 50g;
- sare - 20g;

Mod de preparare:

Fasolea se fierbe in apa.Dupa ce fierbe in clocote se schimba apa,inlocuind-o cu apa clocotita in care s-a introdus sare, si se continua fierberea.Se procedeaza astfel de trei ori.
Dupa ce fasolea a fiert, se scurge de apa,se lasa sa se raceasca si se da prin masina de tocat sau prin robotul de bucatarie,pana cand se obtine o pasta.Dupa aceea se adauga mujdei de usturoi,ulei jumatate din cantitate si se continua baterea pana la omogenizare.Ceapa se prajeste cu cealatata jumatate de cantitate de ulei pana ce capata o culoare galben-aurie.

Se serveste rece,cu ceapa prajita deasupra.


Nota:cantitati pentru 10 portii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | fantastic sams coupons