vineri, 15 aprilie 2011

CIORBA DE PERISOARE

Ciorba de perisoare
"Ciorba de perisoare este cea mai gustoasa ciorba din bucataria taraneasca.
Nu necesita multe ingrediente si nici prea mult timp pentru a o gati."












Ingredientele necesare pentru ciorba de perisoare sunt:
- carne tocata 500g;
- morcovi 2 buc;
- ceapa 2 buc;
- radacina de patrunjel 1 buc;
- pastarnac 1 buc;
- rosi proaspete sau conservate 350g;
- orez 150g;
- oua 2 buc;
- galbenusuri 2 buc;
- bors 1,5l(preparat) sau plic;
- leustean verde 1 legatura;
- sare.

Mod de preparare:
Ceapa,morcovii,pastarnacul si radacina de patrunjel se curata,se spala si se toaca marunt iar rosiile proaspete se oparesc,se decojesc si se taie felii.Intr-o oala cu apa(circa 4l) se fierbe jumatate din cantitatea de ceapa,morcovii,pastarnacul si radacina de patrunjel aprox 30 min.Carnea tocata se amesteca cu restul de ceapa cele 2 oua si sare.Compozitia obtinuta se portioneaza in perisoare care se rotunjesc si se adauga in ciorba impreuna cu orezul.Cand perisoarele sunt fierte se adauga rosile si se fierb 5 min.Se adauga borsul si leusteanul si se continua fierberea inca 5 min.

Ciorba de perisoare se serveste fierbinte.









0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | fantastic sams coupons