duminică, 3 aprilie 2011

URZICI CU OUA OCHIURI

Urzici cu oua ochiuri
   "Urzicile contin un numar mare de aminoacizi, vitamine, saruri minerale, substante proteice, acid pantoteic, acid folic, amine, cetone, etc. 
Datorita acestui bogat continut ele sunt folosite ca aliment precum si ca plante medicinale in cure pentru regenerarea organismului si pentru detoxifierea lui." 



Ingrediente:
- urzici 500g;
- ceapa 2 buc;
- ulei 100 ml;
- faina 1 lingura;
- oua 2 buc.



Mod de preparare:
  Se aleg urzicile,se rup coditele si se trec prin jet de apa.Se oparesc si se pun la fiert.Dupa ce au fiert se toaca marut.Se incinge uleiul(50 ml) cu ceapa,se adauga urzicile cu putina zeama de la urzici.Separat faina se dizolva in 50 ml zeama de urzici si se adauga peste compozitie,treptat pentru a nu se forma cocoloase,mestecand continu. Se lasa pana clocoteste.
  Se incinge restul de ulei intr-o tigaie si se sparg ouale pe rand,se prajesc dupa care se adauga pe o farfurie langa urzici. 
        Se servesc calde.













   

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | fantastic sams coupons