Fasole batuta |
Ingrediente:
- fasole boabe-800g;
- ulei 200ml;
- ceapa - 800g;
- usturoi - 50g;
- sare - 20g;
Mod de preparare:
Fasolea se fierbe in apa.Dupa ce fierbe in clocote se schimba apa,inlocuind-o cu apa clocotita in care s-a introdus sare, si se continua fierberea.Se procedeaza astfel de trei ori.
Dupa ce fasolea a fiert, se scurge de apa,se lasa sa se raceasca si se da prin masina de tocat sau prin robotul de bucatarie,pana cand se obtine o pasta.Dupa aceea se adauga mujdei de usturoi,ulei jumatate din cantitate si se continua baterea pana la omogenizare.Ceapa se prajeste cu cealatata jumatate de cantitate de ulei pana ce capata o culoare galben-aurie.
Se serveste rece,cu ceapa prajita deasupra.
Nota:cantitati pentru 10 portii.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu